Etusivu » Ajankohtaista » Kipinähaukut 2021

Kipinähaukut 2021

  • tehnyt
Ensikertalaisille koiranohjaajille suunnatut Pohjois-Karjalan Pystykorvakerho :n järjestämät Kipinähaukut 2021 haukuttiin sunnuntaina aurinkoisessa syyssäässä.
Tapahtumaan osallistui 8 ensikertalaista koiranohjaajaa ja myös valtaosalle koirista koe oli ensimmäinen koekäynti. Tuomareina kokeessa toimi kerhon hallituksen edustajien lisäksi kokeneita pitkänlinjan pystykorvaharrastajia. Ylituomarin tehtävistä vastasi kerhon puheenjohtaja Jyrki Seppänen. Maastot olivat hyvin kartoitettuja ja jokaisesta maastosta löytyi haukuttavaa. Lintulaskennassa lintuja kertyi 4,61 kpl/km eli varsin linturikkaisiin maastoihin ensikertalaiset pääsivät koeuransa avaamaan.
Kokeiden tuoksinnassa neljä tuomariharjoittelijaa sai suoritettua hyväksytysti harjoittelunsa ja saatiinpa me kaksi uutta tuomariakin!
Kokeiden parhaan pistesaaliin haukkui Pohjanpystykorva Jasmini Risto Kansalan ohjauksessa – Onnea voittajalle! 🏆
Kiitos kaikille kokeisiin osallistuneille koiranohjaajille ja tuomareille sekä tapahtuman sponsoreille AseUtralle ja Koppelokankaan kennelille!
Tulokset löytyvät täältä.
Kipinähaukkujen vuoden 2021 osallistumispalkinto on metsiemme tuote ja Suomalaista KOLO designia 🇫🇮 Osallistumispalkinnot sponsoroi AseUtra – kiitos tuestanne!
Kokeissa metsätyöskentelyn lisäksi parasta antia on uusiin harrasrukavereihin tutustuminen ja jälkipelit. Tässä neitoset kävivät keskustelua rotujen välisistä asioista ja totesivat, että olipa hienoa, kun molempia rodun edustajia oli kokeessa yhtä paljon 4-4 ja pisteetkin menivät aika tasaisesti. Kyllä rotujen välinen yhteistyö on huippu juttu!
Pykälän Puhurin Penni kokeen jälkeen kaikkensa antaneena, koiranohjaaja ja tuomariharjoittelija Ville-Petteri Pulkkinen sen sijaa vielä hyvissä voimin ja hyvillä mielin koetapahtumia kirjaamassa.
Suomenpystykorva Pettukangas Halla ja Sami Kinttu
Pohjanpystykorva Väinö ja Petri Niskanen
Pohjanpystykorva Jasmini ja Risto Kansala
Pohjanpystykorva Mustapaimenen Rambo ja Jari Hämäläinen
Suomenpystykorva Hemppo ja Kirsi Kuokkanen
Pohjanpystykorva Tervashatelon Rose ja Antti Leppänen
Suomenpystykorva Koppelokankaan Samu ja Leena Tervo
Koppelokankaan kennel lahjoitti Kipinähaukuille komean pokaalin. Pokaalin nappasi mukaansa kaksikko Ville-Petteri Pulkkinen ja Pykälän Puhurin Penni loistavasta yhteistyöstä. ✨ Tänään tuomarien keskusteluissa esille nousi koiranohjaajien hyvä yhteistyö koirien kanssa – erinomaista työtä koko porukalta!