Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Suomenpystykorville ja pohjanpystykorville tarkoitettuja koiranäyttelyitä järjestetään eniten alkuvuodesta ja keväisin. Kennelliiton tapahtumakalenterista löydät viralliset näyttelyt. Hakua muokkaamalla pääset tarkastelemaan Pohjois-Karjalassa ja sen ulkopuolella järjestettäviä näyttelyitä. Rajaa hakuun vain NÄYTTELYT ja kuluva vuosi. Valitse roturyhmäksi FCI 5 ja rotuvalikosta haluamasi rotu.

Jos suunnittelet koirasi viemistä näyttelyyn, kannattaa valmistautuminen aloittaa hyvissä ajoin. Näyttelyiden ilmoittautumiset on usein tehtävä viikkoja ennen näyttelypäivää.

Jotta koiran arvostelu kävisi helposti ja olisi ylipäätään mahdollista, olisi koiraa totutettava vieraiden ihmisten kosketteluun ja käsittelyyn.

Näyttelyssä koiran on

  • osattava ravata kiskomatta esittäjänsä vasemmalla puolella
  • annettava tuomarin tarkistaa hampaat ja purennan
  • annettava tuomarin mitata säkäkorkeus
  • annettava tuomarin tunnustella, että uroskoiran molemmat kivekset ovat laskeutuneet

Kun näyttelykäyttäytymistä on hiukan harjoiteltu etukäteen, on itse näyttelyssä sekä esittäjällä että koiralla parempi mieli. Reipas esiintyminen on aina myös koiralle eduksi!

Match Show on leikkimielinen koiranäyttely, jotka sopivat hyvin harjoittelutilaisuuksiksi oikeita näyttelyitä silmällä pitäen.