Etusivu » Ajankohtaista » PEVISA-joukkotarkastus Kiteen Koivikossa 5.9.

PEVISA-joukkotarkastus Kiteen Koivikossa 5.9.

Kerho järjestää 5.9. klo 18 alkaen Kiteen Puhoksessa, Koivikon tilalla Suomen Pystykorvajärjestön tukeman PEVISA-joukkotarkastuksen. Suomenpystykorvien ja pohjanpystykorvien perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma (PEVISA) sisältää suosituksia ja määräyksiä jalostukseen käytettävien koirien silmien ja polvien tarkastamisesta. Jotta tulos olisi virallinen, on koiran oltava vähintään vuoden ikäinen. Tarkempia tietoja ohjelmasta löytyy rotujärjestön sivuilta (www.spj.fi -> rodut -> terveys).

Tarkastava eläinlääkäri on Jari Aho. Hinnat: silmät+polvet 90 eur, pelkät silmät 65 eur, silmät+polvet+sydänkuuntelu 115 eur, pelkkä sydän 40 eur. Ilmoittautumiset ja ajanvaraukset: Heidille heidi.lahtinen@telemail.fi tai p. 050 543 0198 (whatsapp).

Suomen Pystykorvajärjestön jäsen voi jälkikäteen hakea SPJ:ltä 40 euron tukea silmätarkastukseen. Tämän lisäksi Pohjois-Karjalan Pystykorvakerholla on oma PEVISA-tukensa, jota voi anoa jälkikäteen (silmistä 30 euroa, polvista 20 euroa). Kerhon oman PEVISA-tuen ehdot ovat:

– Tuki on jäsenetu, joka voidaan maksaa jäsenelle hänen jokaisen suomenpystykorvansa tai pohjanpystykorvansa terveystutkimuksesta yhden kerran/koira. Tuen saamisen edellytyksenä on, että kaikki koiran omistajat ovat Pohjois-Karjalan Pystykorvakerhon jäseniä.

– Yhdistyksen jäsen on oikeutettu tukeen, kun hän on ollut jäsenenä PEVISA-tarkastusta edeltävän kalenterivuoden viimeisenä päivänä eikä maksurästejä ole.

– Terveystutkimustuki maksetaan anomuksesta, kun tutkimustulokset näkyvät Suomen Kennelliiton KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä.

– Tuen saadaksesi lähetä hakemus yhdistyksen rahastonhoitajalle joko sähköpostitse tai kirjeitse. Ilmoita hakemuksessa koirasi virallinen nimi ja rekisterinumero, tehdyt PEVISA-tutkimukset, omistajan nimi, kotikunta sekä tilinumero, jolle terveystuki maksetaan.

– Terveystutkimuksen tuki on anottava 3 kk kuluessa Kennelliiton lausunnosta.