Etusivu » Yleistä

Yleistä

Pohjois-Karjalan Pystykorvakerho ry. on perustettu vuonna 1986. Kerhon tarkoituksena on edistää haukkuvien puhdasrotuisten lintukoirien kasvatusta, jalostusta ja siihen liittyvää harrastustoimintaa Pohjois-Karjalassa.

Vuosittainen toiminta ja tapahtumat:

Kerho järjestää vuosittain 2-3 linnunhaukkukoetta (LINT). Perinteiset kerhon mestaruuskokeet järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Monina vuosina kerho on järjestämässä joko yksin tai muiden yhdistysten kanssa jotain arvo- tai erikoiskilpailua.

Linnunhaukkukokeiden palkintotuomarikurssi uusille kurssilaisille sekä jo toimiville palkintotuomareille on jokavuotinen elokuinen kurssitapahtuma ennen koekautta. Tarvittaessa järjestetään koetoimitsijakurssi, osa 2, LINT.

Yhteisiä jäsentapahtumia järjestetään joka vuosi vaihdellen paikkakuntia siten, että tapahtumia olisi ympäri Pohjois-Karjalaa. (Vuoden 2020 Kesätapahtumasta ja muista kokoontumisista tiedotetaan tällä sivulla vallitsevan koronatilanteen mukaan.)

Muu toiminta:

Kerhon toimintaa esitellään erilaisissa tapahtumissa mm. Pielisen Erämessuilla. Kerho on muutaman vuoden välein mukana järjestämässä kaikkien rotujen koiranäyttelyä Joensuussa. Paikallisten metsästysseurojen kanssa tehdään yhteistyötä mm koejärjestelyissä.

Tiedotus:

Kerhon jäsenkirje ilmestyy 3 kertaa vuodessa. Seuraavan syksyn linnunhaukkukoekalenteri löytyy Kennelliiton tapahtumakalenterista aina loppukeväästä alkaen. Omat nettisivut on avattu 2007.